Què és el Podcast?

Què és l’IVOOX?
L’iVoox és un servei gratuït de publicació de podcasts, té una comunitat activa de podcasters i de seguidors. L’iVoox és un espai en el qual es pot publicar, escoltar, compartir i descarregar àudios. També és una comunitat d’oients en la que es pot recomanar o descobrir nous programes, àudios o podcasts.
Qui el va crear?
iVoox va sorgir de la imaginació d'un jove físic que passava massa temps de viatge en viatge, escoltant programes de ràdio. El seu nom és Juan Ignacio Solera i el va iniciar al novembre de 2008. Tot i que no domina el mitjà virtual del web 2.0, està terriblement entusiasmat amb la repercussió que el seu lloc està tenint.
Motiu pel qual s’escull l’aplicació?
Em triat l’iVoox com a web 2.0 perquè creiem que és una eina que se n’ha fet poc reso i veiem que és necessari que un educador sàpiga què és i com funciona perquè en un futur el pugui fer servir a l’hora d’impartir classes... També s’ha de dir que ens ha costat força escollir-lo perquè nosaltres abans de fer aquest treball no sabíem ni que existís. Per trobar-lo ens vam basar en els resultats que sortien a l’hora de posar al Google “webs 2.0” i també vam anar seguint les indicacions de a professora. Finalment vam acabar escollint l’iVoox per les seves aplicacions, en l’àmbit de l’àudio.
Per què es considera WEB 2.0?
L’iVoox és considera web 2.0 perquè compleix una sèrie de requisits, en primer lloc cal destacar que el contingut que s’hi pot trobar és penjat pels usuaris, per tant es produeix una interacció d’informació que en qualsevol moment pot ser modificada. Aquesta informació pot rebre comentaris, en aquest cas dels seus oients, per tant, es produeix una interacció amb altres usuaris. Es poden destacar els blogs i les wikis com a altres exemples de webs 2.0.
Descripció de les funcionalitats més rellevants
Ivoox ofereix possibilitats de descarregar podcast, audiollibres, conferències, monòlegs o documentals són moltes i molt variades. Per a això podrem utilitzar el seu cercador, consultar els àudios més escoltats o més populars, conèixer el rànquing setmanal, els àudios destacats d'avui o consultar els àudios per temàtica (misteri, cinema, història, música, humor, ciència, audiollibres, psicologia, futbol , podcast ...). Un cop trobem l'àudio desitjat podrem compartir-lo, descarregar-lo, escoltar-lo, comentar, enviar al nostre correu electrònic o al nostre telèfon mòbil, o suggerim els nostres amics. D'altra banda, amb Ivoox també podem escoltar en línia gran nombre de ràdios agrupades per categories (parlades o musicals) i subcategories (locals, nacionals, pop-rock, músiques del món, alternativa ...).
Amb iVoox pots trobar tot el que vulguis pel que fa a programes radials, gravacions de concerts, conferències, podcasts i fins i tot revistes parlades, tots aquests arxius podràs sentir-los des de la pàgina aquesta, descarregar o utilitzar-los per altres llocs webs.
Possibilitats i limitacions d’ús en l’àmbit educatiu
L’iVoox creiem que pot ser interessant fer-lo servir en àmbit educatiu, tot i que no serveix per a impartir classes, ja que no trobem adequat penjar tota una classe en format àudio per els alumnes. Però si que trobem interessant la idea de penjar conferències que s’han donat i que els alumnes pel que sigui no hi hagin pogut anar, o sí, i altres materials. També s’hi podrien penjar algunes ampliacions de les classes impartides per a facilitar el contingut donat, però no l’utilitzaríem únicament com a eina d’estudi.
L’iVoox està completament desenvolupat amb software lliure, i això fa que sigui una eina fàcil d’utilitzar. Per tant, creiem que seria interessant que no només el fes servir el professor sinó que també ho fes l’alumne, penjant informació per així fomentar una educació participativa i amb aquestes noves aportacions els alumnes també podrien deixar comentaris sobre que els ha semblat els documents penjats, per crear un diàleg i fomentar el pensament crític.
A quin tipus d’usuari s’adreça l’eina?
Creiem que l’iVoox esta pensat per a persones que cursen batxillerat o persones que estan a la universitat.
Quins coneixements ha de tenir d’usuari?
iVoox està completament desenvolupat amb programari lliure, cosa que el converteix en una eina summament senzilla per a l'usuari; evitant tot tràmit molest a l'hora d'utilitzar-lo, en ell podràs pujar els teus propis arxius d'àudio en tres passos més que simples i ràpids.
Possibilita el treball col·lectiu?
L’iVoox sí que fomenta el treball col·lectiu ja que a partir d’un document penjat s’hi poden afegir comentaris, per tant es crea un diàleg o una discussió sobre el document penjat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada